БАКО

 

Нашите производи. Квалитет и вкус кој не се заборава.

 

Сушенa Цреша

 

Црешата е вкусно овошје, кое го препознаваме по јаката црвена боја, која ја има благодарение на пигментот антоцијан. Црешата исто така, содржи големо количество витамин Ц и Е, содржи фолна киселина, и бета каротин. А од минералите црешата е богата со калиум, магнезиум и железо. Може да се користи при диети, исто така се користи и при ублажување на болки при артритис, и како превенција од дијабетес, кардиоваскуларните болести и карцином. Без разлика, дали се конзумирани, свежи сушени или смрзнати, секогаш имаат големо количество на антиоксиданси.

<< Назад кон производи Дома

 

Ви се допаѓа? Контактирајте не...