БАКО

 

Нашите производи. Квалитет и вкус кој не се заборава.

 

Сушена Диња

 

Проблемот на трудниците, децата и слабникавите адолесценти - анемичноста и тешкото прифаќање на вештачки препарати со железо, дињата како ништо може да ги реши благодарение на големата содржина на железо, што да речеме, 17 пати е поголема отколку во млекото и 2 пати поголем отколку во пилешкото месо. Сите лица со низок хемоглобин, сите реконвалесценти и лица со постојано чувство на замор треба да знаат колку овие вкусни плодови можат да им помогнат. Оние кои имаат проблем со циркулација, со вечито студени раце и нозе, ќе направат добро ако редовно пијат сок од свежо исцедена диња. Дињата го поттикнува излачување од жолчката, а има и изразени диуретски својства. Покрај месото од дињата, за оваа намена може да се користат и семки од диња. Посебно е препорачливо за старите лица. Сите патишта низ кои дињата поминува во организмот имаат корист од неа - од желудникот, преку цревата која ги поттикнува на работа и им ја освежува микрофлората.

<< Назад кон производи Дома

 

Ви се допаѓа? Контактирајте не...