БАКО

 

Нашите производи. Квалитет и вкус кој не се заборава!

 

Ф'стак

 

Една од најдобрите работи во врска со овој тип на храна во принцип, е дека тие се полни со минерали кои се од витално значење за правилното функционирање на вашето тело. Ф’стаците се полни со минерали на бакар, фосфор и манган. Бакарот е составен од повеќе ензими кои помагаат да се создадат многу од потребните биохемиски реакции во вашето тело и исто така го создаваат сврзното ткиво. Манганот, помага во формирањето на сврзното и скелетното ткиво, претставува „инструмент“ во растот, репродукцијата и метаболизмот на мастите. Фосфорот е многу важен за силни коски, заби и содржи калциум за спречување на остеопороза. Други важни минерали се магнезиум – неопходен за повеќе од 300 различни важни биохемиски реакции во нашето тело, добар за срцето и крвниот притисок; калиум – електролит што ги балансира и контролира киселините во нашето тело, а помага и во формирањето на протеини, јаглехидрати и во градењето на мускулите.

<< Назад кон производи Дома

 

Ви се допаѓа? Контактирајте не...