БАКО

 

Нашите производи. Квалитет и вкус кој не се заборава.

 

Голден Бери

 

Голден Бери содржи високо количество на каротин и биофлавоноиди, заедно со витамините Ц и А. Бобинките исто така обезбедуваат и здрава количина на диететски влакна, пектин, протеини и фосфор. Невообичаено е да се најде значителна количина на протеини во бобинки и тоа го прави Голден Бери идеална ужинка за деца. Традиционалните и народните начини за лечење низ светот пронашле многу лековити својства кои се припишуваат на овие бобинки. Поради високото ниво на биофлавоноиди Голден Бери е одличен додаток во вашата диета ако сте во потрага да се зголеми внесувањето на антиоксидансни и антивоспалителни јадења. Намалување на воспаленијата може да помогне во намалување на ризикот од одредени видови на болести, вклучувајќи хипертензија, срцеви болести и артритис. Антиоксидансите се користат за да ги заштитат клетките од радикална штета што може да доведе до одредени видови на рак.

<< Назад кон производи Дома

 

Ви се допаѓа? Контактирајте не...