БАКО

 

Нашите производи. Квалитет и вкус кој не се заборава.

 

Ѓумбир

 

Ѓумбирот веќе долго време се користи како храна и како лек. Оваа билка е одличен лек против мачнини, абдоминална болка, забоболка, крварење и реума. Денес, ѓумбирот, како што истакнуваат научниците, е идеален лек против воспаление, оток и болки, но се користи и за да смири кашлица, зајакнување на имунолошкиот систем, спречува настинки. Покрај тоа, ѓумбирот ја подобрува меморијата, ја олеснува мачнината во бременоста, уништува микроорганизми и ја зголемува енергијата. Оваа билка, исто така, помага и во забрзување на метаболизмот, помага во варењето на месо и млеко во телото, ја подобрува функцијата на црниот дроб, и се користи за детоксикација на телото. Ѓумбирот го намалува нивото на холестерол во крвта, намалува болки, особено ревматски.

<< Назад кон производи Дома

 

Ви се допаѓа? Контактирајте не...