БАКО

 

Нашите производи. Квалитет и вкус кој не се заборава.

 

Сушена папаја

 

Папајата е богат извор на витамин Ц и бета каротен, два моќни природни антиоксиданси. Овие две супстанци покрај борбата со слободните радикали и спречувањето на нивното дејство го забавуваат процесот на атеросклероза и го намалуваат ризикот од кардиоваскуларни болести.Папајата е специфична поради содржината на еден ензим наречен папапин, или папаин протеиназа (цистеин протеиназа) кој има својство да ги разградува протеините и пептидите. ој ензим кој го помага процесот на варењето на храната и ја поттикнува елимиинацијата на отпадните продукти. Во неко земји традиционално папајата се употребува при готвењето на разни видови на месо. Денес се знае дека всушност овој ензим го почнува процесот на разградување на месото и го олеснува неговото варење во организмот.

<< Назад кон производи Дома

 

Ви се допаѓа? Контактирајте не...