БАКО

 

Нашите производи. Квалитет и вкус кој не се заборава!

 

Соја

 

Сојата содржи малку калории, но, доста корисни состојки, кои се потребни за човековиот организам: аминокиселини, бакар, протеини, растителни влакна, растителни масти, растителни масла, бор, витамини Б-комплекс, витаминин Ц, витамин Е, Витамин К, железо, етерични масла, јод, калиум, калциум, кобалт, лецитин, магнезиум, молибден, тиамин, јаглени хидрати, фитинска киселина, фитостерол, фолна киселина, фосфор, целулоза, цинк. Сојата и нејзините продукти кои се користат во исхраната, поволно делуваат кај следниве здравствени тегоби и заболувања: Болки во зглобовите, депресија, дијабетес, за нормален раст, за подобрување на концентрацијата на помнењето, јакнење на нервниот систем, кај пореметен метаболизам, при зголемен крвен притисок, кожни болести и екцем, може да се користи и како диуретик, некои врсти на рак (дојка, простата, дебело црево...), ги одржува крвните садови, остеопороза, превенција кај органите за варење, проблеми со црниот дроб, проблеми со срцето и крвните садови, проблеми со косата и ноктите, проблеми со бубрезите, проблеми со нервите, проблеми со коските и забите, проблеми со тироидната жлезда, против болки, против дебелина, против стареење, против повторно создавање на малигни ќелии, проблеми со менструалниот циклус, разни инфекции, спречува затнување на крвните садови, срцеви болести, ја успорува апсорбцијата на глукозата и замор.

<< Назад кон производи Дома

 

Ви се допаѓа? Контактирајте не...