БАКО

 

Нашите производи. Квалитет и вкус кој не се заборава.

 

Урма

 

Урмите содржат големо количество на танини и во медицината често се користат за прочистување на организмот. Сиру­пот или пастата од урми може да се кори­сти при болно грло, настинка, нама­лу­вање на болки при грип. Коре­нот од палмата се кори­сти при забоболка. Во 100 гр урми има 314 кало­рии, 73 гр протеини, 0.3% масти, протеини (2.3%-5.6% или 7% од ДПК), имаат 8 гр диететски влакна и дури 23 амино киселини. Урмите го засилуваат телото, го намалуваат холестеролот во крвта, заштитуваат од паразити и бактерии. Оксидансите од урмите се совршени за заштита од кардиоваскуларни заболувања и канцер. Најдобро е да се јадат на празен стомак, тогаш најмногу се искористуваат добрите состојки.

<< Назад кон производи Дома

 

Ви се допаѓа? Контактирајте не...